Ensinnäkin, millainen kansa voi olla niin palikka, ettei saa aikaiseksi laittaa yhtä hanaa kylppäriin? Mitä järkeä on kahdessa, toisistaan suhteellisen kaukana olevassa hanassa, joista toinen liruttaa tulikuumaa vettä ja toinen jääkylmää? Miten käsienpesun pitäisi onnistua tällaisessa systeemissä? Pitääkö rullata käsiään eestaas kylmästä kuumaan? 

Kertoisipa joku englantilaisille niinkin hienosta ja kätevästä keksinnöstä kuin ikkunatiivisteistä! Englantilaisissa kodeissa tuulee aina. Ikkunat ovat niin huonoa tekoa, ettei niitä tarvitse kuin hipaista, niin ne tippuvat alas. Olen palellut joka ikisellä Englannin-reissullani öisin. Paitsi silloin, kun nukun suomalaiskaverini Lontoon keskustassa sijaitsevassa omakotitalossa, jonka hän on miehensä kanssa rempannut.

Älkää hyvät ihmiset tuhlatko hermojanne metroon. Vaihtoihin menee tolkuttomasti aikaa, koska harvemmin se paikka, mihin haluaa, sijaitsee saman linjan varrella. Siinä sitten rullataan pitkiä käytäviä rappusista ja käytävistä toisiin, kunnes löydetään oikea jatkoyhteys. Lämpötilaa on mukavat 35 astetta, eikä lämpötila laske täyteen ahdetussa metrossa. Sitä paitsi metro maksaa huomattavasti enemmän kuin bussit. Yhden päivän travel cardista pitää pulittaa 4,90 puntaa eli noin 50 markkaa per päivä. Sen sijaan bussi maksaa 3,50 puntaa, niiden käyttäminen on helppoa ja pystyy katselemaan jopa maisemia.

 


Lontoossa kannattaa ehdottomasti mennä musikaaleihin. Me käytiin katsomassa Footloose ja Queenin We Will Rock You. Suosittelen senkin takia, että teatterimeininki on paljon rennompaa Englannissa kuin patsastelu suomalaisteattereissa. Sitä paitsi jengi istui salissa popcornit ja sipsit kourassa, jotkut vetivät jopa omia juomia. Välillä ihmiset nousivat tanssimaan ja laulamaan, koska se meininki oli niin loistava! Ben Elton oli tehnyt mielettömän kovaa työtä käsikirjoittaessaan We Will Rock You:n, joka oli Queenin biiseillä höystetty tulevaisuuteen sijoittuva musikaali. Musikaalit ovat todellisia rahasampoja, joten kannattaa mennä hakemaan tiketit Leicester Squaren ticket officeista. Me maksettiin samana päivänä ostetusta lipusta 25 puntaa per lärvi, kun muuten oltaisiin joudutte pulittamaan 45-60 puntaa.

Muuten reissu meni mukavasti, vaikka rentoutuminen olikin aika kaukana tällä reissulla. Mies sanoi menevänsä lomalle töihin, kun se alkoi väsyä siihen paikasta toiseen ramppaamiseen. Mä tein kolme juttukeikkaa, joista yksi oli Stoke-on-Trentissä eli paikallisessa Kouvolassa. Sinne kesti ajaa nelisen tuntia bussilla suuntaansa eli siihen se tiistaipäivä sitten meni. Stoke-on-Trent on muuten Robbie Williamsin kotikaupunki. Olimme haastateltavan ja hänen muutaman kaverinsa kanssa syömässä kiinalaisbuffetissa (muistakaa välttää Englannissa!).

- Eikös tämä ole Robbie Williamsin kotikaupunki, sanoin.

- Joo, tykkäätkö hänestä? yksi tyttö kysyi.

- En todellakaan, vastaan.

- Ai jaa, no tämä on hänen biisiensä tekijän tyttöystävä, tyttö osoittaa vieressä istuvaa thaikaveriaan.

- Ups.