Ihan kuin edelleenkin pelkäisimme Venäjää. Venäjän hallinnon ja Putinin kriitikko Aleksandr Litvinenko kuoli vastikään myrkytysoireisiinsa lontoolaissairaalassa. Hän oli penkomassa Politkovskajan murhaa, tapasi lounaallaan kaksi venäläistä miestä ja sai sen jälkeen myrkytysoireita. Hokkus pokkus, vereen joutuu aivan yhtäkkiä rotanmyrkkyä!

Venäjällä vastustajien eliminoiminen tapahtuu samoin keinoin kuin vuosisata (kenties vuosisatoja) aiemmin. Lumikki sai äitipuolen myrkytetyn omenan. Venäläiset jatkavat samaa linjaa. Oliko se Laboratorio X, jossa sodan aikana kehiteltiin erilaisia myrkkyjä ja testattiin niitä sotavankeihin. Eikös Ukrainan presidentti Juštšenko muuten saanut dioksiinimyrkkyä, joka oli testattu ja hyväksi havaittu laboratorio x:ssä.
Ainoa mies, jota vastustajan myrkyt eivät kaataneet, oli mystinen munkki Grigori Rasputin. Yli-ihmisen henki ei lähtenyt punaviiniarsenikkicocktailista, eikä häneen ammutuista luodeista. Sen sijaan kohtaloksi koitui lopulta Neva, jonne Rasputin hukutettiin.

Presidenttimme Halonen pääsi eilen kasvokkain KGB:n vanhan ketun kanssa. Keskustelivat suomalaisugrilaisista kansoista.