Tätä viimeistä vapaaviikkoa ei kylmä sää onnistunut pilaamaan. Oikeastaan viikosta tuli yllättävän lupsakka ja hauska. Ajattelin listata tänne blogiini hyviä ja huonoja tapahtumia aina viikon varrelta. Muutenkin harmittaa vietävästi, että olen niin lusmu kirjoittamaan päiväkirjaa enkä näin ollen oikein muista, mitä tapahtui vuonna 2003. Totta puhuen en edes muista sitä, mitä tein alkuviikolla.

Kohokohtia

Tampereen Tammelassa sijaitseva italialainen kauppa, jonka omistajapariskunta otti meidät mieheni kanssa sydämellisesti vastaan. Nainen opasti, miten tehdä italialaista lasagnea. Mies puolestaan kehui maasta taivaaseen kotipaikkaansa Sisiliaa, jonne pitäisi ehdottomasti mennä. Saatiin todella mukavaa palvelua, johon harvemmin enää törmää. Helsingissä hyvä kun edes uskaltaa mennä kassalle maksamaan ostoksensa. Sitä paitsi lasagne oli helkkarin hyvää! Iskettiin siihen tonnikalaa basilikakastikkeessa, parmesan-mozzarellakastiketta, johon raastoin yhden muskottipähkinän, sekä munasta tehtyjä lasagnelevyjä.

Torstaista tuli lupsakka päivä, vaikka mies valitteli aamulla krapulaansa, enkä mäkään mikään päivänsäde ollut. Särkänniemi karkotti krapulan ja Semaforin musavisasta tuli illalla voitto. Lustia oli taas palata paikalle voittajana, kun en ole käynyt siellä muutamaan kuukauteen. Sitä paitsi rahat on sen verran lopussa, että ilmainen palkintoruoka tulee tarpeeseen.

Keskiviikon pisteet menee Attilan ruoalle, jota jokainen makuhermoni jää kaipaamaan. Enpä juuri koskaan ole saanut yhtä hyvää safkaa parin euron hinnalla.

Olen seurannut tätä Lordin kuvien julkaisemisen aiheuttamaa kohua järkyttyneenä. Sattuneista syistä olen jäävi ottamaan kantaa asiaan. Olin itsekin järkyttynyt siitä, että eräs kantahämäläinen lehti päätti julkaista kuvat. Mutta se palaute, joka tuosta on seurannut, on täysin käsittämätöntä. Toimittaja on saanut tappouhkauksia ja joutunut vaihtamaan osoite- ja puhelintietonsa salaisiksi. Järjetöntä vihaa ja negaatiota jonkin suhteellisen pienen asian takia. Käykääpä katsomassa esimerkiksi hämeensanomat.fin http://www.hameensanomat.fi/forum/forum.jsp?forum=3  keskustelupalstaa. En ymmärrä, miten lehteä voidaan samanaikaisesti syyttää IKL:läiseksi, stalinistiseksi ja populistiseksi. Miten jokainen toimittaja voidaan leimata "Seiskan kesätoimittajiksi" tai miten edes kehdataan vaatia koko toimituksen eroa. Eräskin tyyppi kirjoitti palstalle, ettei ole koskaan lukenut lehteä, mutta on hyvin huolissaan lehden linjasta, ilmaisee syvän loukkaantumisensa lehden vuoksi eikä koskaan aio tilata sitä. Kaiken huippu, että tämä kaveri asui muistaakseni Raisiossa. Netistä on tullut järjettömän negatiivinen tiedotusväline. Kuinka moni netissä uhoaja olisi uskaltanut mennä suoraan toimitukseen haistattamaan toimituspäällikölle paskat?