Kauko ei kestänyt vahvaa naista

Ne kömpivät koloistaan vain silloin, kun muilla pitäisi olla hauskaa. Ne möykkäävät, ahdistelevat ja lemuavat alkoholille. Ja niillä on asiaa!

Jokaisella laivareissulla, lentomatkalla ja lomakohteella on oma häirikkönsä. He ovat päältä päin katsottuna aivan tavallisia suomalaisia, mutta kastettuaan kielensä viinaksiin heistä tulee sietämättömiä.

Taannoinen lentomatka Englantiin toi mukanaan lisäturbulenssia, kun viereiselle penkille liimautui sammumispisteessä oleva päällikkötason kaupparatsu. Puku päällä, liikaa promilleja veressä ja oma pullo taskussa. Kuntoaan pahoitellut mies soitteli kännykästään vielä siinä vaiheessa, kun lentokone oli irtoamassa Pirkkalan kiitoradalta. Tarjottimenaan hän käytti vierustoverin tarjotinta.

Kun yritti keskittyä keskusteluun oman matkakumppanin kanssa, mies nojautui vieruspenkkiläisen päälle ja huusi sormi pystyssä "Yksi juttu vielä". Ja niitä juttuja oli paljon enemmän kuin yksi. Tarinaa riitti vaimo-, työ- ja naapuriongelmista. Miettipä mies sitäkin, miksi hän on jäänyt aina matkoillaan tullissa kiinni.

Häirikkö epäili samassa koneessa matkustavia somalinuorukaisia terroristeiksi, mikä piti tietysti mennä heille itselleenkin sanomaan. Muut matkustajat häpeilivät, kun mies kysyi somaleilta pitävätkö nämä suomalaisista vaaleista tytöistä.

Häiriköt eivät ole ainoastaan lomamatkoistaan nauttivien pulliaisten riesa, sillä laulajat vetävät heitä puoleensa kuin aurinko paarmoja. Tammerfestien aikaan Kauko Röyhkä esiintyi laivaristeilyllä. Röyhkän harmiksi samaan paattiin oli eksynyt myös humalassa keikkuva kolmekymppinen nainen. Kun laulaja astui lavalle, nainen rynni kynnärpäät ojossa lavan eteen ja huusi Röyhkän korvaan.

Ilmeisesti Röyhkä ei vastannut naisen toivomalla tavalla, sillä nainen kailotti kaikille, kuinka paskamaista musiikkia mies esittää.

- Soita Kauko Kolmen minuutin muna, nainen karjui Röyhkälle. Ei siinä mitään, mutta kyseisen biisin esittää Moog Konttinen.

Röyhkä tulistui ehdotuksesta niin, että käski ämmää pitämään turpansa kiinni tai hän potkii tämän pois laivasta.

- Anteeksi hyvä yleisö karkea kielenkäyttöni, mutta minä inhoan juntteja, Röyhkä pahoitteli hetken perästä.

Ilmeisesti nainen ei ollut ensimmäistä kertaa tähtien lahkeissa kiinni. Hän palasi pöytäänsä mouhuten Kaukon olevan ihan samanlainen kuin Hector.

- Ei kestä vahvoja naisia ja kritiikkiä.

Minkä ihmeen takia lentomatkasta ei selviä ryypiskelemättä? Koska lomamatkojen tarkoitukseksi tuli koko loman vietto humalassa toikkaroiden? Suurin osa käyttää kohtuudella, mutta joiltakin lipsahtaa pahasti yli. Ja ne ylilyöjät ovat juuri niitä, jotka murjaisevat osan toisten fiiliksestä.

01.08.2005 08.15

Vanha kolumnini lentohäiriköistä. Keräilen näitä vanhoja juttujani tänne, ennen kuin ne katoavat bittiavaruuteen.