Se tapahtui taas Belgiassa. Kadonneet 10- ja 7-vuotiaat tytöt löydettiin keskiviikkona kuolleina Liegessä. Ainakin toinen tytöistä oli raiskattu. Belgialaiset eivät olleet ehtineet toipua pedofiili Marc Dutroux´n kymmenen vuotta sitten kylvämästä kauhusta, kun uusi tapaus järisytti maan raiteiltaan.

Belgian tunnetuin rikollinen Dutroux sieppasi ja raiskasi kuusi tyttöä. Hän surmasi heistä kaksi ja kaksi tytöistä kuoli nälkään. Uusi pedofiliaskandaali todisti, etteivät belgialaislapset ole edelleenkään turvassa vaarallisilta mielipuolilta.

Jo vuosia ennen Belgian pedofiileja, myllypurolaisesta miehestä tuli Suomen vihatuin ihminen. Luultavasti suurin osa ikäisistäni nuorista aikuisista muistaa Myllypuron lastenmurhat vuodelta 1989. Veikko ”Jammu” Siltavuori otti kaksi 8-vuotiasta tyttöä kyytiinsä, raiskasi, murhasi ja poltti heidät. Jammu antoi kasvot pahan ruumiillistumalle. Jopa vankilahierarkiassakin hän oli kaikista alimmalla tasolla.

Iltapäivälehtien lööppeihin oli tatuoitu viikko toisensa jälkeen Jammun uhrien koulukuvat. He olivat ikäisiäni lapsia, mikä karmaisi eniten. Järkyttävä tapaus painoi poltinmerkin meihin lapsiin sekä pelästyneisiin vanhempiimme. Vierailta ei saanut ottaa karkkia, rahaa eikä heidän kyytiinsä saanut mennä. Harva tuli tätä sääntöä uhanneeksi, sillä kuka tahansa leppoisa vaari olisi voinut olla samanlainen namusetä helvetistä.

Myllypuro-lööpeillä oli kahtalainen vaikutus. Ne lietsoivat pelkoa, mutta myös opettivat varovaiseksi. Tämän takia tuntui ristiriitaiselta, että lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula halusi keväällä iltapäivälehtien lööpit pois kauppojen kassoilta lasten silmien edestä. Lapsia ei voi kasvattaa pullossa. Maailma ei ole niin julma ja paha kuin iltapäivälehdet kärjistetysti väittävät, mutta todellisista tapahtumista ne otsikkonsa kuitenkin rakentavat. Ilman Myllypuron lastenmurhien mediakohua suomalaiset eläisivät vielä pumpulilla vuoratussa yhteiskunnassa, aivan kuten Belgia ennen Dutroux´ta.

Pedofilia ei ole vain vierasperäinen sana lehtien palstoilla. Pedofilia on käsittämätön ja sairas ilmiö, joka on täyttä totta. Sitä paitsi pedofilia kouraisee meitä lähempää kuin kuvittelemmekaan. Kannattaa muistaa, että Thaimaan lapsiprostituutio täyttää yhtä lailla pedofilian kriteerit. Thaimaa on kaukana, mutta hyväksikäyttäjät lähellä.

Kuka tahansa standardimatkaaja näkee omin silmin, kuinka länsimaalainen mies kävelee Phuketin, Pattayan tai Bangkokin katuja lapsenkasvoisen tytön kanssa. Tyttö yrittää peitellä nuoruuttaan vahvalla meikillään ja niukilla vaatteillaan, mutta iälleen hän ei voi mitään. Sitä paitsi nuoruudella nettoaa kovat rahat Thaimaan seksiturismissa, jota käyttävät myös jormat ja reijot.

Uusin lehtikolumnini