Huomasin juuri istuneeni toimituksessa koko kesän. Täällä ei ole ollut helteistä tietoakaan, hyvä kun tarkenee topissa ja hameessa. Auringon sisään tunkeva valo on estetty sälekaihtimilla, hellekesä pilkottaa jossain kaihtimien välissä. Tai entinen hellekesä, ei ole kauaakaan, kun Suomea piiskoo syysmyrskytuuli.

 Se on niin sääli, ettei tullut nautittua kesästä. Iltaisin ei jaksanut mennä ulos istuskelemaan, saatikka sitten lenkille. Helteet ovat olleet mulle vain otsikkotasolla. Rusketuksen hankin joskus kesäkuun alussa. Sen jälkeen sitä kroppaa ei ole tullut kärtsättyä.

Nyt mietin jo lomaa talvelle. Meidän Australian-reissu luultavasti lykkääntyy. Olenhan mä sitä lykännyt jo monta vuotta. Ajateltiin ottaa Stockan hulluilta päiviltä liput Thaimaahan sen sijaan. Jos menisi taas Phi Phi -saarille, vaikka Finnmatkat just julistikin alkavansa tehdä lomia sinne. Hiphei, siinä meni paratiisi.

Oltiin tänään juttukeikalla rannalla. Kahlasin vedessä, nautin kuumasta hiekasta. Olen uinut tänä kesänä muistaakseni kaksi kertaa. Toisen kummitädin uima-altaassa, toisen mökillä Mäntyharjussa.

Snirts. Kesä, mulla on ikävä sua jo nyt.