Touhis haastoi, joten tässäpä tulee. Sen syvällisempiä miettimättä heitän näitä vastauksia. Ja täydentelen huomenna, jos joku ei tule mieleen tältä istumalta.

Suuri Kirjameemi

Varoitus: jos olet ihan oikeasti hyvän/vakavan/syvällisen/whatever kirjallisuuden ystävä, seuraava lista saattaa vahingoittaa sinua henkisesti.

1. Yksi kirja, joka muutti elämääsi:

Aika perustavaa laatua sen kirjan sitten pitäisi  olla. Yksi viimeaikainen todella koskettava kirja oli Khalid Hosseinin Leijapoika. Lukekaa ja itkekää. Afganistan on jotakin muuta kuin vuoristoinen läntti Aasiassa ja Bin Ladenin piilopaikka.

2. Yksi kirja, jonka olet lukenut useammin kuin kerran:
Neil Hardwickin Paluu Timbuktuun. Loistavaa huumoria, matkustamisen ihanuutta ja kurjuutta.

3. Yksi kirja, jonka tahtoisit mukaasi autiolle saarelle:

Mietin, mietin....

4. Yksi kirja, joka teki sinusta hupakon (alkuperäisessä kysymyksessä giddy):

Mietitäänpäs. Mä rakastan Marian Keyesin kirjoja. Ne on lennokkaita ja hauskoja aivot narikkaan -opuksia. Suomennos ikävä kyllä hukkaa paljon Keyesin kielestä, joten luen näitä useimmiten englanniksi. Uusin opus, jonka hankin Phi Phi saarilta, on aivan helvatin hyvä. Anybody out there? -nimistä kirjaa ei ole käsittääkseni vielä suomennettu.

5. Yksi kirja, joka sai sinut puhkeamaan kyyneliin:

Tuota edellistä opusta mä vollasin Thaimaassa. Mies ihmetteli, mikä mulle tuli, mutta kun se oli vaan niin kamalan koskettava. Ja välillä sai nauraa katketakseen. Nerokasta.

6. Yksi kirja, jonka toivoisit tulleen kirjoitetuksi:
Alice Cooperin elämäkerta. Ei löydy mistään. Ei edes Lontoon levykaupoista. Kaveri hommasi muuten mulle Alicen nimmarin. Siinä lukee nimeni alla, your pal, Alice Cooper.

7. Yksi kirja, josta toivot, ettei sitä olisi koskaan kirjoitettu:
Kaikki matematiikan oppikirjat, joita syvästi vihasin. YK:n ja Euroopan unionin perusteita -käsittelevät kansainvälisen politiikan kurssikirjat. Hitlerin tuotannon julkaisemisessa olisi voinut käyttää jotakin harkintaa. Aloitin Cathy Kellyn Näytön paikka -kirjaa. Hyydyin päästyäni toiselle sivulle. Hei, näitä piti olla vain yksi. Ups.

8. Yksi kirja, jota luet paraikaa:
Sharon Osbournen Täysillä. Vaikka päähenkilö onkin jokseenkin ristiriitainen, tuo kirja on todella hyvä! Paljon joutunut nainen kokemaan. Isä halusi tappaa, mies halusi tappaa. Sairastuu syöpään, mies ajaa itsensä henkihieväriin mönkijällä, tytär sairastuu syöpään. Loistavia kertomuksia myös managerin näkökulmasta 1980-luvun kovista bändeistä.

9. Yksi kirja, jonka olet aikonut lukea:

Piin elämä. Se kuulemma on niin hyvä. Tai sitten Umberto Econ Foucaultin  Heiluri.

10. Nyt haasta viisi bloggaajaa:
Ainakin Silumiinin