Kopsasin ystäväkirjani kysymykset ja vastailenpa niihin lauantaiaamuni ratoksi. Noitahan voi käyttää meemin tapaan. Mies meni salille ja saan rauhassa touhottaa. Pestä pyykkiä, koota ympäri kämppää leijuneita tavaroita, lukea big brotherin nettisivuja ja tutkiskella mainoslehtisiä. Tiskata se lupasi mun kanssa yhdessä.

Tänään käydään katsomassa yhtä sohvaa, joka on tarjouksessa. Se on punainen divaanisohva, joka ei hinnaltaankaan vaikuta niin pahalta. Sen jälkeen olisi vuorossa meidän lauantaiden jo perinteeksi muodostunut Sofiankadun antikvariaattikeikka. Emme koskaan poistu liikkeestä ilman kirjapinoa. Sofiankadun jälkeen syömme lempikinkkiravintolassani New Bamboo Centerissä, joka saa pisteet halvoille ja hyvillä ruoillaan. Asiakaspalvelu on ehkä liian hektistä hitaan suomalaisen makuun. 

Nimesi:

Tirppa

1. Kuka olet?

Minä, omituinen minäni.

2. Mistä minä tunnen sinut?

Jos et 27 vuoteen mennessä ole jo alkanut tuntea, niin huonosti menee. Toisaalta aina ei ole ilo oppia tuntemaan itseään. Olisi niin paljon asioita, joita tekisi mieli muuttaa.

3. Kuka haluaisit olla?

Erittäin arvostettu aikakauslehtitoimittaja, joka ei kärsisi koskaan tyhmyyskomplekseista.

4. Mitä jäi käteen nuoruudesta?

Ja kuka väitti, että nuoruus on elämän ihaninta aikaa? Kummallisia vaatteita - kaverit vieläkin muistelevat kauhulla vaatekokonaisuuttani musta minihame, musta toppi, lenkkarit ja punakeltainen taffel-lippis. Muutama kaverikin on vielä niiltä ajoilta. 15-16-vuotiaana elämä oli helkkarin hauskaa. Viikonlopuissa oli aivan toista tatsia silloin.

5. Mitä teet 43-vuotiaana?

Kiusaan ryppytuskailujeni kanssa miestäni - ja lapsiani.

6. Onko sulla ollut ikäkriisiä?

Harva se päivä. Ehkä pahimmillaan 25-vuotiaana. Muistan, kun yksi nuorempi opiskelutoveri tokaisi silloin jotain siihen tyylin, että oonhan mä oikeasti tosi vanha. Vasta viime kesänä sain silmärypyt. Nyt pitäisi kitkeä niitä pois.

7. Mikä biisi saa sinut sekaisin?

Alice Cooperin Poison sai jo kymmenvuotiaana. Mulla on muuten Alicen nimmari. "To .----, your pal, Alice Cooper" 

8. Minkä kirjan olisit halunnut kirjoittaa?

Marian Keyesin romaaneissa on lennokkaan pistävää huumoria ja hyvin kirjoitettua englantia. Samoin Neil Hardwickin Paluu Timbuktuun nauratti tyylillään.

9. Pelkäätkö juuttumista pieneen tilaan? Onko sinulla henk.koht. kokemuksia?

Jep. Olen aina kammonnut sitä. Siitä asti, kun kerran pentuna jäin kummin vessaan. Aikuisiällä viimeksi juutuin junan vessaan. Hyvä, että edes uskallan laittaa vessan ovea lukkoon. En tiedä, miksi se on niin kammottavaa. Se olisi vaan niin noloa jäädä jumiin.

10. Mitä kotityötä vihaat?

Tiskaamista, imuroimista, pölyjen pyyhkimistä - mutta pyykinpesu on hauskaa.

11. Hävettää tunnustaa, mutta...?

Kiukuttelen miehelle, kun en ole tyytyväinen itseeni.

12. Mitä haluaisit opettaa vastakkaiselle sukupuolelle?

Kaapin ovet voi laittaa myös kiinni, kun ne kerta saa aukikin. Mikrossa voi käyttää mikrokupua, ettei tarvitsisi siivota makkaranräjähteitä mikron nurkista. Äh, kai ne joskus oppivat. Tai sitten eivät.

13. Suosikkisarjasi lapsuudessa?

Dallas, Dynastia, Falcon Crest, Alf, Mummo.

14. Lempipaikkasi maailmalla 

  Phi Phi Islands oli varsin valloittava kokemus. Ehkä sinne vielä joskus toiste.