Tänään ärsyttää kaikki. Ensinnäkin se, että emme saa kantoapua sohvaan, joten joudumme tilaamaan 50 euron kotiinkuljetuksen huonekaluliikkeestä. Kaiken huippuna on, että sitä ei toivota maksettavaksi pankkisiirrolla, vaan mun pitää mennä Espooseen asti maksamaan tämä kotiinkuljetus. Olisihan se ollut helpointa ajaa itse huonekaluliikkeen pakulla tänne ja kantaa se, mutta kun meikäläisen selkä ei kestä hemmetin ison sohvan rehaamista viidenteen kerrokseen.

Toiseksi ärsyttää se, etten voi mennä hoitamaan ja paijaamaan Taikaa, koska mun pitää olla perjantaina kytiksessä täällä kierrätyskeskuksen ukkoja varten. Ne tulevat hakemaan meidän sänkyä, joka on seissyt tuossa eteisessä muutosta asti. Toivottavasti ottavat tuon yhden sohvan mukaansa, sillä ei tähän kämppään mahdu kolmea sohvaa.

Kolmanneksi olen turhautunut siihen, etten pääse tästä taudista eroon. Yleisväsymys painaa päälle ja kuumeentynkä pitää huolen siitä, ettei olo vaan tunnu terveeltä. Mun apatian ja miehen vaihtelevan stressin määrän ansiosta olemme tapelleetkin tällä viikolla entistä enemmän, mutta eiköhän tämä tästä. Ärsyttäneet kilpaa toisiamme.

Neljänneksi tunnen  epäonnistuvani työssäni, koska en saa varmuutta kyvyistäni. Haluan kuitenkin tehdä tätä työtä, nimenomaan toimittajana enkä tiedottajana. Sanna on oikeassa siinä, että toimittajana pokkuroidaan aina jonnekin suuntaan, mutta toisaalta rakastan työtäni siksi, että mun ei tarvitse blokkautua jonkin tietyn alan  asiantuntijaksi. Haluan kehittää yleistietoani ja tehdä juttuja, jotka eivät ole sidoksissa vain yhden tietyn yrityksen intresseihin. Mielestäni kyse ei ole asennekysymyksestä, vaan siitä, mihin kokee riittävänsä, mitä haluaa tehdä ja missä viihtyy. Asennekysymyksestä olisi kyse silloin, jos en suostuisi menemään tarjoilijaksi, koska kokisin olevani liian koulutettu tai fiini siihen.  Toisaalta kaikki, jotka tuntevat mut, tietävät, ettei musta koskaan voisi tulla tarjoilijaa, koska sählään liikaa ja olen täysin palikka matematiikassa. Sitä työtä tekevät saavat kuitenkin kunnioitukseni.