Tein kauan suunnittelemani hankinnan. Tai teimme yhdessä. Olosuhteet ajoivat digijärkkärin ostamiseen, kun Sonyn digipokkari tuli tiensä päähän. Teen suhteellisen paljon työkeikkoja Helsingistä käsin, ja kameran haku työpaikalta on aina samanlaista soutamista ja huopaamista. Neljän kuukauden kiivaan harkinnan jälkeen päädyin Canon 350D -järkkäriin sen rungon takia. Kittilinssi on surkea, sen huomasin eilen moottoripyörämessuilla. Onneksi Suhonen lupasi myydä valovoimaisemman linssin suhteellisen halvalla.

Rajalasta ostin kapistuksen. Sai 599 eurolla koko helahoidon. Itse myyntitapahtuma kesti valehtelematta puolitoista minuuttia. Rajalassa kun ei turhaan tuhlata aikaa vuorovaikutukseen. Onnistuin tinkimään itselleni kymmenen euroa halvemmalla gigan muistikortin. Ei tarvinnut kuin sanoa menevänsä hakemaan sen Verkkokaupasta halvempaan hintaan - mikä todellakin pitää paikkansa -, niin myöntyihän se myyjä.

En olisi koskaan uskonut päätyväni Moottoripyörämessuille, mutta työpaikka pakotti. Mies yritti briiffata mulle edellisiltana moottoripyörät a:sta o:hon. Mitään muuta ei jäänyt päähän kuin Steve McQueenin suhde moottoripyöriin ja se, että kuulemma BMW:llä on paras kone. Kaikki kunnia huipuille haastateltavilleni, jotka jaksoivat alusta asti selittää, mitä eroa customeilla tai kyykkypyörillä on, mikä on minkin ajokin kuutiomäärä, mikä hitto se kuutiomäärä edes on, ketkä ovat merkkiuskollisimpia  tai  miksi bomber-harrastajat ovat niin epäsuosittuja alan piireissä.

Karkasin messuilta Senaatintorille hetkeksi.

375943.jpg