Pipale heitti haasteella. Tarkoituksena olisi listata kuusi outoa asiaa itsessäni. Haastan Negatiivarit, Aroketun, Helin, Marikin ja E. Pankhurstin messiin.

 

1) Pipale, olet sieluntoverini! En ole koskaan kuullut kenenkään muun hiplaavan tyynyliinan kulmia. Olen pitänyt itseäni lapsenasteelle jääneenä idioottina, koska rakastan kulmia. Se rauhoittaa, tuo hyvän mielen, unen. Oikeastaan hiplaukseni ei jää edes niihin tyynyliinoihin, vaan laajenee pussilakanoihin ja vaatteisiin. Mitä kulmikkaammaksi taipuva materiaali, sitä parempi. Miehellä menee hermot, kun tartun hänen takkiinsa kadulla. Kiltisti se on kuitenkin koittanut ymmärtää.

 

2) Luulin kymmenenvuotiaaksi asti, ettei maailmassa ole ollut värejä ennen 60-lukua. Kieroutuneesta käsityksestäni saa syyttää televisiota. Tosin siinä vaiheessa pettämätön logiikkani upposi, kun näin Tuulen viemän. Miksi 30-luvulla oli värit, mutta 50-luvulla ei?

 

3) Pelkään kuollakseni Twin Peaksin jättiläistä. Hänen habitukseensa kiteytyy kaikki se, mistä kauhuelokuvat ammentavat. Sain traumoja hänestä oli ensimmäisellä esityskerralla, kun jättiläiskohtaus pyöri sarjan mainoksessa. En pystynyt katsomaan eilistäkään jaksoa siksi, että tiesin tuon valkeaksi kalkitun kapeakasvon näkyvän siinä. Ennen kuin sain tietää jättiläisen eksistenssin, olin pelännyt Anna palaa –keskustelusarjaa. Ei lapsi voinut ymmärtää, että ohjelmassa ei näytetä helvetinlieskoissa palavaa Annaa vain kyseessä on kielikuva.

 

4) Sain eilen pultsarin itkemään. Mesoava laitapuolen kulkija istahti viereeni eilen Pasilan rautatieasemalla. Pyysi "nuorelta kauniilta naiselta" röökiä ja sanoin, etten polta. Jankkasi aikansa, kunnes uskoi, etten ole koskaan polttanutkaan. Hän kertoi olevansa todella otettu asiasta. Kyyneleet kohosivat tuon miehen silmäkulmiin, kun sanoi kuolevansa todennäköisesti keuhkosyöpään. "Siitä se viimeinen niitti tulee, eikä viinasta. Se harmittaa, kun kuitenkin aina silloin tällöin tahtoisi elää."

 

5) Omistan kahdet housut, joita käytän syyskuusta toukokuuhun. Farkkuja 80 prosenttia siitä ajasta, mustia housuja loput. Vihaan housuostoksia, koska kauppojen pökät on yleensä tarkoitettu sellaisille, jotka eivät ole vielä saaneet persettä. Öh, tai siis heillä ei ole vielä takapuolta. Toiseksi housujen osto tympii, koska ne pitää kuitenkin lyhennyttää.

 

  6) Testasin potentiaalisia miehiä Shrek ykkösellä. Jos nauroivat oikeissa kohdissa, tiesin, että tästä voisi sukeutua jotakin. Kaikki nauroivat, mutta suhteet päättyivät kuitenkin onnettomasti.

 

*ekstrapaljastus. Jätin puolentoista vuoden suhteeni tekstiviestillä. Älkää hurskastelko Matti Vanhasta, tekee sitä muutkin. Tosin olin siinä vaiheessa vielä kiinni tuossa miehessä, mutta suhde oli ajautunut loppuunsa. Tekstiviesti ja sitä seuraavat kymmenen tekstiviestiä olivat helppo tapa päättää tuska.