Aika hyvi ymmärsitte kiältäni. Saanen sivistää viiloilla ja vetää koivareilla. Sulla on viilot auki tarkoittaa, että sepalus törröttää sepposen selällään. Vetää koivarit taas sitä, että vetää herneen nenään tai suuttua oikein julmettomasti.

Apua, en minä tiedä, mitä tarkoittaa puunnuttaa, fölipot, nakottaa, prasu, piisi, tikkuri, loijakka tai muha? Kertokaapa. Enkä tiennyt noita pohjanmaalaisia murresanojakaan, vaikka asun pohjanmaalaisen kanssa.

Tänään olen hymistellyt euforiassa tallennettuani aikas makean lehtikuvan katumuodista. Kunnia kuuluu tietenkin  myös stailistimallilleni, jota ei tarvinnut maanitella poseeraamaan sateenkaarilipun kanssa tai kaljakorin. Samassa rytäkässä saimme kimppuumme ikipartaisen ärjyspurgun, jonka mukaan joudumme  molemmat helvettiin Marjo Matikaisen kanssa. Stailisti tunsi tyypin, kertoi hänen olevan 80-luvun kirkkaimpia muotikuvaajia, joka tallensi myös Hanoit kuuluisiin kuviin.

Juttukeikan jälkeen oli pakko käydä tuhlaamassa 4 euroa hernelitraan ja muutama lämpimään munkkipossuun, jonka minä ja lokit nautimme kolera-altaan rappusilla.

Taika on taas kunnostautunut. Se on niin elitistinen, ettei suostunut syömään ruokakupistaan ja juomaan juomakupistaan, koska ne olivat väärin päin. Kaiken lisäksi äitee ei ollut laittanut niitä kuppitelineeseen, mikä suututti pentua entisestään. Se oli vain haukkunut vihaisena kupeille ja syönyt vasta sitten, kun isäpuoli kävi korjaamassa kupit oikein päin. Porukat voisi tehdä koirakirjamarkkinoille aivan uuden opuksen "Näin hemmottelet koiranpentusi prinsessaksi".

Millaiseen turmioon tämä maa on muuten menossa, kun Erkki Tuomiojan saappaisiin isketään lipevä-Ile. Tai valtiovarainministeriksi Jyrki Katainen? Ja ettei soppa olisi jo itsessään tarpeeksi sakea, mukaan heitetään vielä Paavo Väyrynen. Ei hyvät hyssykät. Me pienituloiset voimme varmaan pakata kimpsut ja kampsut ja muuttaa Lapin erämettään. Pois kilpailukyvyn tieltä.