Tulin keskiviikkona Anjalankoskelle, josta mut saman tien ryysättiin Mäntyharjulle mökille. Myönnän suoraan, etten ole ulkoilmaihmisiä. En kaipaa mökkiä enkä istu mielelläni neljättä tuntia tuulessa tai hyttysten syötävänä. Paljon kivempaa katsella telkkaria tai pelata seurapelejä takkatulen lämmössä. Tai vain olla. Ollaan mietitty miehen kanssa, että jos me joskus mökki hankitaan, niin hankitaan Thaimaasta. Ja järkevin veto voisi olla sijoittaa rahat joka vuosi yhteen kuukauden reissuun, joka suuntautuisi aina eri paikkoihin maailmalla.

Mökkielämä takkuaa myös sen takia, että tajusin kärsiväni rankanlaatuisesta koivuallergiasta. Ei siinä mitään, että nokka vuotaa, mutta onko pakko laittaa kaikki lihakset toimintakyvyttömiksi? Pöh.

Huomenna Hepun vanhemmilla on tuplaviisikymppiset. Näyttäisi siltä, että päästäisiin viettämään juhlia kartanomiljöössä kunnon kesässä. Mette lupasi 20 astetta ja pakkohan Metteä on uskoa. Ei se näytä sellaiselta, joka piruuttaan jakelisi vääriä totuuksia. Mette ei ole varmasti eläessään edes valehdellut saati sitten koko Suomen kansalle.

Äiti siivoaa, jolloin on parasta pysyä pois alta. Se on hermoja rassaavaa joka taholle, myös hänelle itselleen. Kunpa itsekin voisi nauttia siivoamisesta. Silloin kun mulle tulee se siivousahdistus alan käyttäytyä jokseenkin samalla tavoin kuin hän. Hermostun pienemmästäkin vetkuttelusta. Auta armias, jos toinen sanoo, että "ihan kohta, odota", niin oksat pois. Ja sitä samaa minä olen hokenut äidilleni siitä asti, kun opin puhumaan.