Marija teki sen. Oikeutettu voitto oikealle artistille. Serbia on ollut toimittajien suosikki alusta asti. Marija on luonnollinen ja sympaattinen nuori nainen, joka ei tehnyt itsestään ennakkosuosikkia missään vaiheessa. Molitva kappaleena puolestaan vahva balladi, jota kuunnellessa Areenalla pala nousi kurkkuuni joka kerta. En jaksa kirjoittaa niitä ylisanoja, jotka toistavat toinen toistaan. Pressikeskus oli Serbian voiton puolella, vaikka Ukraina yritti kiilata kärkeen. Hienoa, että musiikki voitti eikä kesähittirallatus. Verkalla kuitenkin kaikki pisteet tunnelman nostattamisesta. Voin vain kuvitella, kuinka hilpeä meininki Areenalla on ollut eilen. Aijai, olisipa päässyt katsomaan.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

583629.jpg 

 

Tai oikeastaan olen tyytyväinen siihen, että sain seurata kisoja lehdistökeskuksesta. Meitä oli siellä muutama muukin, kuten kuvasta voi päätellä.

 

583708.jpg

 

Saa nähdä, kuinka monen maan televisiolähetyksissä meikän pärstä palloili, kun kuvasivat pressikeskuksessa koko ajan. Hurrattiin kisoja uusien espanjalaiskavereideni kanssa. Olin haastattelut heitä päivää ennen semifinaalia ja saatuani liput semifinaaliin, tein Andorran delegaatioon kuuluvan pariskunnan ikionnelliseksi ottamalla heidät mukaan. Cristinan veli oli muuten vastuussa siitä Where is Andorra –lakanasta, joka näkyi useaan otteeseen kuvissa. Samanlaisia tempauksia hän tekee kuulemma muulloinkin. Esimerkiksi viime vuonna heilui Ateenassa Carola is invisible –kylttinsä kanssa.

 

Nyt syömään. Iltabileraportointi seuraa parin tunnin päästä.

 

PS. Ruotsalaiset sitten lyövät Yleä kuin vaan kerkeävät. Expressenin mukaan he pelkäsivät jo etukäteen Arkin biisin menestyksen kaatuvan tv-tuotantoon. Hmph. Pressikeskuksessa ei kukaan näyttänyt elämänsä murjomalta, kun Ruotsi ei pärjännytkään. Mielestäni ihmiset olivat jo turtuneita Arkin ennakkohypetykseen. Ruotsalaiset tulivat ennakkosuosikkeina, juhlivat ennakkosuosikkeina ja lähtivät Suomellekin hävinneinä. Iltalehden eilisestä vai toissapäiväisestä jutusta sai sellaisen kuvan, että Lordin lehdistötilaisuuden varasti Ark. Näin ei todellakaan ollut, koska Lordin poppoo keräsi näiden kisojen valtavimman yleisömassan ja kuvaajamyrskyn. Ylen toimittaja yritti hätistellä kuvaajia alas, mutta turhaan. Ja Lordi veti tilaisuuden hyvin ammattitaitoisesti, kielitaitoisesti ja humoristisesti läpi. Hän on fiksu mies, siitä ei ole mitään epäilystä. Ark tuli ilmeisesti 15 minuuttia tilaisuuden päätyttyä paikalle, sillä itse en edes nähnyt Ola Saloa. Sääliksi kävi vain Apocalyptican miehiä, joille ei enää toimittajia piisannut. Apojen väliaikanumerosta sen verran, että vieressäni istunut, myös finaalin harjoituksissa ollut,  kreikkalaistoimittaja sanoi, ettei ollut koskaan nähnyt mitään niin hienoa väliaikanumeroa.