Hostellit on buukattu tuntikausien selailun ja pähkäilyn jälkeen. Joka kerta kävi sama episodi. Löydän hyvän hostellin, paikka on mainio, kuvat ihan kivoja ja hintakin kohtuuden rajoissa. Sitten luen arvosteluja ja tömähdän lattialle. Milloin on bed bugeja, milloin liian pienet huoneet, milloin lattiasta kattoon törkyä, milloin huijaava henkilökunta. Meidän kolmesta hostellista ainakin yhdessä pitäisi olla nämä kaikki kylkiäiset. Tätä hostellia kuitenkin odotan, koska se on saanut käytännössä vain suitsutusta osakseen. Linkissä kuva huoneestamme.

Olen myös tehnyt listaa New Yorkin ilmaiskohteista. Kiitos NYC Insiderin, tiedän, koska museot ovat ilmaiset ja mitkä ovat parhaimmat jazz clubit, ruokapaikat ja nähtävyydet. Köysirata Manhattanin ylle maksaa vain pari dollaria, Staten Islandin lautta on ilmainen. Pankkikierrokselle on myös päästävä ihailemaan Die Hard 3:ssa esiteltyjä kultaharkkoja. Kiitos NYC Insiderin, huomaan missaavamme muun muassa Beach Boysin, Bon Jovin, Christina Aguileran, Huey Lewis and The Newsin ilmaiskeikat. Että pitikin valita kesäkuun loppu matka-ajankohdaksi. Toisaalta meillä ei ollut muuta mahdollisuutta, koska lähden heinäkuun alussa Italiaan bussimatkalle ja sen jälkeen kuukaudeksi töihin.

En jaksaisi odottaa millään. Onneksi sijaisiakin muistettiin töissä tuntuvalla lomarahalla, ettei tarvitse ihan kituuttaa kohteesta toiseen koko lomaa. Mies on julistanut jo etukäteen, ettei tällä lomalla pyritä säästämään joka ropoa niin kuin Lontoossa. Ja kuulemma olen myös työkiellossa, koska se pilasi Lontoon lomamme viimeksi.