En malta olla hehkuttamatta tunnelmiani. Luulin koko illan menevän hiljaisissa merkeissä, mutta lähdin kuitenkin pressikeskukseen katsomaan viisuja. Tai niinhän silloin kuvittelin. Satuin nimittäin olemaan oikeassa paikassa, oikeaan aikaan ja tuntemaan oikean ihmisen. Aivan upea elämys oli päästä seuraamaan viisuja suoraan Helsinki Areenalta. Upeaa, mahtavaa, mitä tähän pitäisi muuta sanoa. Fiilis oli jotakin sellaista, mitä en ole koskaan kokenut. Yleisö rakasti Andorraa ja Serbiaa, ja lienee suuri vääryys, etteivät Andorran pojat päässeet jatkoon. MYös Islanti ja Kypros tippuivat, vaikka molemmat ovat saaneet niin suuren suosion toimittajien ja fanien keskuudessa. En ymmärrä, mitä ihmettä Bulgaria ja Makedonia tekevät finalisteissa? Kaikki kunnia Serbian Marijalle, joka sai puolet hallista seisomaan - myös minut.

Kaikkia varmasti mietityttää ne tyhjät paikat siellä "loppuunmyydyssä" hallissa. Käsittääkseni niistä suurin osa ei ollut fanipaikkoja, vaan vippien. Oli Ilkka Kanervaa, oli Jukka Puotilaa ja paljon muita pukuherroja.
Harmiksi iso kööri lähti pois paikoiltaan heti viidennen kappaleen jälkeen, mikä teki tilasta vieläkin tyhjemmän.
Ei varmasti helppoa ohjaajallekaan, kun totta kai olisi mukavampaa kuvata täyttä hallia kuin tyhjiä takapenkin paikkoja. Yleensäkään en ymmärrä sitä trafiikkia, mikä Areenassa oli. Eikö nyt voi istua koko kilpailua, tai edes puolta siitä paikoillaan, vaan pitää käydä ramppaamassa vessassa, kaljalla, syömässä, tupakalla.

Kaiken kaikkiaan Yle teki helkkarin upeaa jälkeä ja fiilis sen mukainen. Kaikki kunnia tekijätiimille ja myös juontajille, joista Leppilampi oli onnistunut karistamaan maneereitaan.

Huomenna näen ensimmäistä kertaa Verkan lavalla finaalin harkoissa. Ukrainalainen kotirouva on muuten jokseenkin eri näköinen livenä. Helsingissä täti on tosin heilunut kaameassa joulukuusikostuumissaan. Inkerinsuomalainen toimittajatuttu kertoi Verkan käyneen tänään Limbon myymälässä tutustumassa omiin tuotteisiinsa. Tähtihattu ei ollut mahtunut kunnolla autoon sisään, joten Verka istui tähti länässä koko automatkan.