Horjuvasta säästä huolimatta olen onnistunut viettämään rentoutttavan- kenties niin täydellisen kuin voi olla - viikonlopun. Perjantaina käytiin olutfestareilla kastelemassa persukset tihkusateessa. Sen jälkeen Memphikseen tai Memppariin, kuten olen oppinut täällä sitä kutsumaan. Kallion yhdessä jos toisessa kapakassa kierrettiin loppuilta ja päädyttiin Stadin tähteen - yökerhoon, jossa Inkeroisten Kantrikin kalpenee. Keski-ikä 42 vuotta. Vessassa eräs nainen pesee aluskalsarisillaan hamettaan lavuaarissa. Itselle ei ainakaan ihan ensimmäisenä tulisi mieleen uittaa tahallaan tai tahtomattaan likaantuneita iltahepeneitä baarin vessassa. Kävelisin mieluummin punaviinitahroissa kuin laittaisin läpimärän liruvan vaateriekaleen päälleni loppuillaksi.

Lauantaina käytiin miehen porukoiden kanssa syömässä Marco Polossa, joka näyttää tyrkkivän itseään kovaa vauhtia suosikkiravintoloideni kärkikolmikkoon. Paistettu vuohenjuustosalaatti mansikoilla ja vihanneksilla oli täyden kympin aikaansaannos. Eilinen ricottatortellini kalpeni muutaman asteen sen rinnalla.

The Simpsons Movie kannattaa käydä katsomassa. En minä ainakaan niellyt sitä kritiikkiä, ettei tv-sarjaa voisi tunkea valkokankaalle. Kyllä tämäkin formaatti toimii, jos huolella tekee. Kiva iltapala, ei täydellinen, mutta ovat tv-Simpsutkin vuosien varrella menettäneet aika paljon teräänsä. Mitä muuten tapahtui Homerin possulle?

Sofiankadun antikvariaatti kirkasti tämän ja ensi viikon pitkät yksinäiset junamatkapäivät. Pulin yhteensä 5,5 euroa näistä kirjoista: Marian Keyesin Watermelon, Paul Therouxin Suuri junamatka, Frank McCourtin Amerikan ihmemaassa ja Tony Parsonsin Mies ja vaimo.

Töiden puolesta kävin Tennispalatsin DUane Hansonin näyttelyn läpi ja ehdin sivusilmällä vilkaista Oi maamme Suomi -näyttelyn yläkerrassa. Pakko palata uudelleen, laittoi sanattomaksi. Varsinkin Reijo Porkan 1970-luvun Ruisrock-kuvat. Miehen Korkealta ja kovaa -valokuvakirja näytti selailun perusteella olevan seuraava ehdoton hankintani. Perjantaina pääsee muuten ilmaiseksi museoon, niin raahaan ukkoni mukaan.