Lähden taas. Matkalaukuista ei ole kuulunut yhtään mitään eikä Finnairin matkatavarapalveluun saa yhteyttä. Nettiosoitteen mukaan laukkumme ovat edelleen tiellä tietämättömillä. Toisaalta etsintöjä varmasti viivästyttää pommiuhka, joka on ilmeisesti laittanut Lontoon lentokentät ja myös JFK:n sekaisin. Hyvä, kun päästiin pois alta. Täytyy toivoa parasta, että saadaan vielä joskus ne kamat takaisin.

Laiva Travemündeen lähtee iltapäivällä. Olemme joskus huomeniltana perillä Saksassa ja yövymme Berliinissä. Siitä sitten Itävallan kautta Gardalle ja takaisin liki kahden viikon päästä. Jet lag painaa vielä siinä mielin, ettei uni iske silmään ennen aamuyötä. Emme ole olleet ukon kanssa erossa toisistamme näin pitkään aikaan sitten viime vuoden kesäkuun. Eilinen vietettiin kotona kahdestaan katselemalla lento-onnettomuusdokkareita. Miehen pelkotilat tuntien, aivan järkevä ratkaisu...Toisaalta pieni turbulenssi on hyttysenkakkaa siihen, jos joku selviää tällaisesta elossa. Kapteeni lentää nykyään EasyJetiä. Perämies jäi vuosituhannen vaihteessa sairaseläkkeelle.

Amerikasta vielä muutama sana. Pääotsikot pyörivät siellä kolmen teeman ympärillä. Ensinnäkin oli nuori palomies, joka kuoli virkatehtävissä. Toiseksi lehdet puivat ammattipainija Chris Benoitin tapausta. Mieshän kuristi vaimonsa, tukehdutti poikansa, laittoi Raamatun heidän vierelleen ja hirtti lopuksi itsensä. Lehdet uskoivat steroideilla olleen osuutta asiaan. Painija oli vielä syöttänyt kasvuhormoneja omalle 7-vuotiaalle lapselleenkin. Kolmanneksi oli Parisin vapautuminen vankilasta. Barbara Walters muuten kieltäytyi haastattelemasta Parisia asiasta toistamiseen. Homma meni Larry Kingille, joka seuraavana päivänä sai sentäs Colin Powellin näppeihinsä.

Mielenkiintoinen tosi tv -formaatti oli Are you more stupid than a 5th grader? Ensimmäinen kilpailija (ikäiseni mies) tippui siinä, kun ei tiennyt, mikä on Englannin pääkaupunki. Ei kaikki kuitenkaan yhtä pahveja olleet. Seuraava kilpailija tiesi, millä maalla on eniten maarajaa Ruotsin kanssa. Sanoi vielä vaihtoehdoksi joko SUomen tai Norjan, mutta kallistui Norjan puolelle.

Bushin politiikka ei oikeastaan näkynyt millään tavoin. Ainoa republikaani - ainakin julkisesti- tuli vastaan metrossa. Musta mies karjui tappavansa kaikki homot ja demokraatit, koska on republikaani. Suomessa vastaavan voisi ohittaa olankohautuksella, mutta Amerikan käsiasekulttuurin tuntien päädyimme vaihtaamaan vaunua. Niin teki moni muukin.

Reissu oli hieno ja suosittelen kaupunkia. Ihan heti en kuitenkaan jaksaisi lähteä yhtä sykkivään paikkaan takaisin. Tykästyimme East Villagen leppoon ja rauhalliseen elämään. Paljon hyviä ruokapaikkoja ja se täydellinen hostelli. Viitisen vuotta sitten kuulemma paikka oli New Yorkin rauhattomimpia.

Pitäisköhän Suomeenkin hankkia vastaanlaiset poliisiasemat?
704644.jpg
Yritän päästä aika ajoin netin ääreen tuolla bussireissullakin. Palataan asiaan!