Äiti sisarineen oli käymässä. Eivätkä sitten ehtineet meidän huusholliin, vaikka olimme sen puhtaaksi kuuranneet kolmessa päivässä. On ainakin siistiä, jos tästä jotain iloa voi repiä. Helsingin kaupat veivät huomion. Pikanttina lisänä leivoskahvit Fazerilla ja pizza-vuohenjuustosalaattiruokailut Marco Polossa. Fazerin salmiakkisuklaaleivos on muuten kietonut minut paholaismaisen pehmeytensä ympärille. Kokeilkaa, jos käytte niillä nurkilla.

Hieman hävetti, kun kummitätini näki rahaa polvillaan kerjäävän romanialaisen ja tokaisi tälle:
- Nouse ylös siitä, niin eivät poljes jäädy!
Onko kukaan muu törmännyt kyseiseen romanialaissakkiin Helsingin keskustassa? Toinen käyttää toista kainalosauvaa ja toinen parinsadan metrin päässä toista. Polvillaan kerjäävällä on paremmat kengät kuin meidän ukolla.

Piristävää kuulla ja nähdä vaihteeksi iloisia hulluja ratikassa. Tätä ennen reittini varrelle on tipahdellut mielisairaalasta karanneita. Yksikin meinasi käydä kolmevuotiaan lapsen päälle. Tyytyi karjumaan pää punaisena 20 sentin päässä lapsen naamasta, vaikka isä istui vieressä. Tilannetta ei helpottanut yhtään, että raivohullu varoitti etukäteen kärsivänsä sairaudesta.
Eilen iloinen veitikkatäti hyppäsi innoissaan ratikkaan ja kailotti puhelimeensa.
- Mää olen täällä raatikkavaunussa. Raatikkavaunussa. Tulin tänne, kun Jorma jäi oksentamaan.

Toinen kahapää oli liikkeellä viime viikonloppuna kaverinsa kanssa. Kyseessä ei ollut minkään valtakunnan syrjäytynyt parivaljakko, vaan ihan tavanomaisessa tuiskeessa olevat parikymppiset pojat.
- Kattokaa kaikki, millainen finni tuolla on poskessa! Loistaa kuin Jeesus taivaalla! Toinen äityi kiusoittelemaan kaveriaan.
- Laita ne mannebuuserit sen päälle.

Ja viimeisenä: Erittäin mehukasta kuvanmuokkaushuumoria niillekin, jotka eivät BB:stä välitä